Червоном'ясі яблука "Байя Маріса"
Яблука «Байя Маріса» - сорт, який революціонує яблучний світ!
Плоди всіх попередніх сортів мають кисло-солодкий смак, тому використовуються для соків, сидору, желе, сушені, чіпсів та яблучного пюре.
Баварський центр Помології та Фруктового Плодівництва мали успіх у розведенні сорту яблук «Baya Marisa».
Сорт був результатом тривалого процесу розведення: кислий, але червоний м'ясистий сорт був схрещений зі смачним десертним яблуком. Як перший сорт нового покоління червоних м'ясистих сортів яблуні, був обраний з тисяч потомства.
Смакові властивості червоном'ясих яблук
Перший сорт яблук червоного кольору, фрукти якого надзвичайно смачні. Вживаючи їх у свіжому вигляді, його цінні сполуки найкраще доступні для людського організму. Яблучний пиріг з білими та червоними м'ясистими яблуками — це кулінарна і візуальна родзинка.
Соки та желе привабливого червоного кольору надають виробам виразну нотку та більшу ціну на продукт.
Яблучний сік - темно-червоний і має неперевершену стійкість кольору. Його можна змішати з 25% соком білих яблук.
Якщо Ви плануєте починати бізнес у виготовлення яблучних сушених слайсів ( сушені), чіпсів, соків, желе, сидору найкращим вибором будуть сорти червоном'ясих яблук: Байя Маріса, Ера Redlove, Розова Перлина, Сирена, Джероміні, Ред Мун, Пінк Перл, Ред Пешн, Цирцея.
Користь яблук для здоров'я та краси
Яблука корисні різноманітними властивостями. Одним із факторів, що сприяють цій цінності для здоров'я, є вміст червоних пігментів — антоціанів. У червоних м’ясистих яблуках не тільки шкірка плодів містить такі сполуки, але і вся плодова м’якоть.
Червоні пігменти, зараховуючи до групи фенолів, виявились корисними для здоров'я, послабляючи певні шкідливі реакції в клітинах людини, які можуть пошкодити генетичний код, таким чином це може призвести до раку.
ВАЖЛИВО: червоний колір зберігається після обробки!
Цікаві факти
Дерево: середнього росту, середньої щільності гілля;
Квітка: червоного кольору, дуже привабливі пелюстки. Хороший запилювач. Час раннього цвітіння;
Плід: середнього або великого розміру (180-200 г), округлої форми. Основний колір шкірки – бордовий. М’якоть плоду червона, дуже соковита, хрумка, щільна, ароматна, збалансованого кисло-солодкого смаку. Червона м'якоть не окислюється в: свіжому, замороженому і сушеному вигляді.
Також, свіжовижатий сік з яблук має червоний колір. Сорт Байя Маріса вважається найсмачнішим серед усіх червоних сортів яблук. Гіпоалергенний!