Кошик
56 отзыва
+380979358639
УкраїнаТернопільська областьс.Мар'янівка
Кошик
Саджанці Яблунь, Груш, Слив та Черешень, Продаєм Кущі Смородини та Аґрусу. Розсадник с.Мар'янівка

Слива

ГалереяСписок

Різноманітність саджанців сливи

Слива – вид плодових дерев, відрізняється розмаїттям підвидів. Відмінності між підвидами сливи полягають у кольорі, розмірах плоду, консистенції м’якоті та в смакових якостях. Дерево досягає 15 м у висоту, крона широко розгалужена. Термін життя залежить від сорту, в середньому до 25 років, з яких період плодоношення становить10-15 років.
Можна купити саджанці сливи різних сортів. Між підвидами слива, угорка та ренклод існують такі відмінності:

  • Слива: плоди круглої форми, із борозною, кісточка зазвичай міцно прикріплена до м’якоті.
  • Угорка: плоди довгасті, звужені на кінцях, кісточка легко відділяється від м’якоті, достигає дещо пізніше за сливу.
  • Ренклод: плоди кулясті, шкірка зелена, жовто-зелена, інколи червона; кісточка велика, із зусиллям відділяється від м’якоті.
Усі сорти сливи досить невибагливі, проте вимагають посадок на сонячних місцинах із теплим кліматом і ґрунтах, багатих поживними речовинами. Такі умови дають змогу отримати стиглі плоди. Саджанці слив Анжеліна дають можливість збирати врожаї до 70 кг з дерева.
Підвищити урожайність можна, якщо вирощувати саджанці сливи декількох сортів. Термін отримання перших плодів залежить від сорту:
  • скороплідні дають перший врожай на 2-3 рік після висадки;
  • пізньоплідіні – на 6-7 рік.

Загалом, слива – плодова культура, що відрізняється високою здатністю пристосовуватися до кліматичних умов. Морозостійкість сливи цілком відповідає особливостям клімату України і дозволяє отримувати багаті врожаї. 

Чим корисні сливи?

У плодах містяться вітаміни А, В1, В2, С, Р, корисні елементи – фосфор, калій, магній, кальцій, залізо. Вміст цукру відрізняться в залежності від умов зростання. 
Органічні кислоти: щавлева, яблучна, лимонна, саліцилова. Також наявні азотисті, пектинові та дубильні речовини.
Сливи можна споживати в сирому вигляді, або використовувати для консервування.