Виноград
Виноград в Україні
Виноград – один із найдавніших фруктів в історії людства, який високо цінується за його смачний смак та харчові цінності (він містить вітаміни групи В, С, РР, мінерали та органічні кислоти, а також численні інші речовини, такі як дубильні речовини, лавоноїди та антиоціани) і терапевтичним, його вважали священним, оскільки він був символом родючості та достатку, символом добробуту та комфортного життя, що їх споживали насамперед заможні сім’під час розкішних бенкетів.
Столовий виноград
Столових сортів є дуже багато, без кісточок (кишмиш) так і з кісточками, наприклад, Агат Донський, Біле диво та ін. Це ті види, які використовують перш за все в свіжому вигляді, проте можна використовувати і в кулінарії.
Ягоди кишмишних сортів дуже смачні та улюблені багатьма споживачами. Завдяки відсутності кісточок їх зручно вживати в їжу, готовити ізюм, соки.
Винні сорта винограду
Для виготовлення якісного виноградного вина рекомендуємо використовувати технічні сорта. Кожен сорт унікальний по-своєму, ягоди відрізняються технічними характеристиками, кількістю цукру, соковитістю та терпкою шкіркою. Для приготування вина потрібно переробляти виноград вручну, мити ягоди та видаляти шкірку не потрібно.